STS a prezentat la BEC aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale

Vineri, 18 Octombrie 2019

„Pregătirile pentru organizarea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie sunt în plină desfășurare, iar specialiștii STS, alături de celelalte instituții implicate în organizarea și buna desfășurare a scrutinului din noiembrie, întreprind toate demersurile pentru a furniza servicii tehnice și operaționale, necesare asigurării unui proces electoral transparent și corect. Respectăm cu rigurozitate calendarul de activităţi, astfel încât, în acest moment, am prezentat aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale și suntem la etapa de evaluare și instruire a persoanelor care vor asigura operarea SIMPV în secţiile de votare din țară”, a declarat prim-adjunctul directorului STS, general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan.
În data de 10 octombrie 2019 au fost prezentate principiile generale și fluxurile informaționale și operaționale, precum și posibilele funcționalități ale aplicațiilor informatice realizate de STS în conformitate cu solicitările AEP și INS formulate până în acel moment, în vederea pronunțării unei decizii BEC care să specifice cerințele operaționale necesare implementării.
Pe data de 18 octombrie 2019, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a prezentat Biroului Electoral Central (BEC) aplicația informatică pentru verificarea dreptului de vot, în cadrul SIMPV, conform cerințelor operaționale stabilite prin Hotărârea AEP nr. 36/2019, aplicația informatică pentru centralizarea rezultatelor votării, în cadrul SICPV, conform cerințelor operaționale stabilite prin Decizia BEC nr.54D/2019 și posibilitățile de publicare a prezenței la vot și centralizarea rezultatelor alegerilor pe site-ul BEC, în vederea stabilirii unui format aprobat de BEC.
Încă din prima zi a lunii octombrie, specialiştii noștri acordă sprijin reprezentanților din străinătate ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în vederea identificării soluțiilor optime pentru asigurarea serviciilor de comunicații necesare funcționării SIMPV, în locaţiile în care se vor înfiinţa secţii de votare.
Din data de 7 octombrie 2019, STS, cu sprijinul MAE, a trimis către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României câte două tablete pentru fiecare secție de votare, propusă a se înființa, în vederea instrurii președinților și locțiitorilor secțiilor de votare din străinătate. De asemenea, astăzi, 18 octombrie a.c., a început procesul de  trimitere a necesarului suplimentar de tablete, materiale conexe și plicuri sigilate cu date de autentificare.
În vederea participării la sesiunile de instruire-examinare organizate de către STS, împreună cu MAE, pentru desemnarea membrilor operatori de calculator, au fost transmise personalului secțiilor de votare din străinătate instrucțiuni în vederea înscrierii acestora pe o platformă de pregătire online.

Biroul de Presă

 

Contact
Relații cu Publicul
Relații cu Presa
Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
+4021.202.21.88
+4021.202.21.41
sau
Serviciul de Telecomunicații Speciale © 2018 Toate drepturile rezervate.