112 salvează vieți!

Joi, 19 Decembrie 2019

Două persoane rămase înzăpezite în munți au fost localizate astăzi de către operatorii 112 Dâmbovița.

În cursul zilei de astăzi, o mașină cu doi ocupanți a rămas înzăpezită în apropierea Peșterii Ialomiței, din zona localității Moroeni, județul Dâmbovița.

Fiind în zonă montană, persoanele nu au știut dacă se află în județul Prahova sau în județul Dâmbovița. Pentru a-i putea localiza rapid, operatorul STS din Centrul unic pentru apeluri de urgență Dâmbovița le-a transmis un link pe care să îl acceseze și astfel să le afle coordonatele geografice.

După activarea link-ului, informațiile de geolocalizare au fost transmise în Sistemul 112, fiind posibilă găsirea persoanelor de către forțele de intervenție într-un timp foarte scurt. Din fericire, persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind ajutate doar să deblocheze autoturismul.

Până la finalizarea implementării soluției de localizare AML, pentru identificarea persoanelor care nu cunosc locul în care se află pot fi utilizate cele două metode alternative - link de localizare HTML 5 Geolocation 112 și aplicația mobilă APEL 112. Acestea permit transmiterea coordonatelor apelantului către Sistemul 112 și afișarea acestora în platformele informatice.

Pentru a putea fi localizat prin aceste metode este nevoie de un telefon cu GPS și conexiune la internet.


Biroul de Presă al STS

Contact
Relații cu Publicul
Relații cu Presa
Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
+4021.202.21.88
+4021.202.21.41
sau
Serviciul de Telecomunicații Speciale © 2018 Toate drepturile rezervate.